25 perfekte minutter

Publikum var lidt længe om at finde pladserne i salen, men de havde også lige rejst sig fra et veldækket buffetarrangement. Maverne var fyldte og mageligt kunne de læne sig tilbage og lade roen falde over sig.

Efter en kort velkomst af Søren Bak fra Hjallerup Musikforening kunne Freja Würtz så indtage scenen i den hyggelige sal på Hjallerup Kro… Indtage er måske så meget sagt, da der allerede var pumpet alt det udstyr ind, der var muligt til aftenens næste kunstner, Northern Assembly, men – det glemte vi meget hurtigt alt om.

Lyset blev dæmpet, spotlights blev tændt, og der stod hun – den lille og spinkle Freja Würtz og kunne stille med sin overraskende, fyldige stemme sige et ‘god aften’ til Vendelboerne. Med sig havde hun bragt sin talentfulde kæreste, Aske Stubkjær Madsen (begge afsluttede musikkonservatoriet i sommer), som til aftenens koncert havde medbragt et par af sine guitarer.

Freja Würtz har den her evne til at tryllebinde med sin stemme. Publikum lytter virkelig intenst, for der er så mange fine detaljer, som næsten tvinger os til at lytte. Stemmen suppleres så at en stærk udtryksform på scenen – en performance, som understreger teksterne i lyrikken, som Freja Würtz i øvrigt helt naturligt selv har stået for. Vendelboerne kan være tunge at danse med, når det kommer til begejstring, men denne aften var der ingen tvivl. Efter hvert enkelt nummer i det korte 25 minutters set var der en anerkendende applaus, som vi kunne se, gik lige til hjertet på Freja Würtz. Hun blev på en måde en del af helheden denne aften, og i ren befippelse glemte hun så at introducere Aske, ligesom publikums taktfaste applaus efter sidste nummer, heller ikke blev belønnet med ekstranummer.

Ydmyghed er ikke den mest sete egenskab i musikbranchen, men den er klædelig, når den optræder. I aften mærkede jeg en ægte kærlighed og ydmyghed fra en kunstner og hendes akkompagnatør til et publikum, som omvendt bekræftede deres positive overraskelse over minikoncerten. Koncerten var blot en intro til aftenens ‘hovednavn’, men lur mig, om ikke vi om få år vil opleve Freja Würtz med større bogstaver på plakater rundt i verden.

Tekst og fotos: Bo Christensen, pressefotos.dk

Flere fotos fra koncerten her.