Solen skinner i Skanderborg… Det er blevet rigtig sommer med solskin og temperaturer over de 22 grader… Stemningen er euforisk, overstadig eller blot festivalagtig, og ungmøer og ungersvende af alle aldre myldrer rundt i den veldækkede skov, som – belært af denne sommers kaskader af vand – er blevet tilplantet med tonsvis af træflis… Ja, det ligner nærmest et gigantisk snedkerværksted, ligesom mange nye byggerier står i ubehandlet træ.

Musik er der masser af. Fra de 4 hovedscener – Bøgescenen, Stjernescenen, P3-scenen og Sherwood-scenen – er der hele tiden musik fra attraktive bands. Det nyeste skud – Udsigten – har mere stil af et debat- og foredragssted med indhold, der er vinklet interessant. Godt mix, der sikrer det brede publikum for underholdning i forskelligt decibelniveau.

Ud over selve festivalpladsen er der diverse camps, som er et kapitel i sig selv. De har deres eget liv og egne fester… Live musik på kryds og tværs, masser af drikkevarer og mad i stride strømme.. Tøjbunker, campinggrej for millioner – alt sammen skulle blot holde i en uges tid og danne basis i årets største garden party.

Vi har nydt det… Organisationen bag SmukFest 2017 skabte festen både i forhold til musikken, logistikken og rammerne. Der var ingen slinger i valsen, og de 11.000 frivillige, som sikrede planlægning, opbygning, facilitering og efterfølgende står for nedbrydning og renseproces i skoven har fungeret i et rigtig godt team-work. Skanderborg har magtet at holde sig festen for øje og ikke lade sig påtvinge en elitær rolle, hvor koncerterne skal stå alene og være spydspidser af Feinschmeckerei – nej, de dygtige kunstnere er mixet til netop fest og stemning, helt efter bogen om, hvordan man skaber en succesoplevelse til en fest.

Der blev danset til tonerne af Danser Med Drenge, omfavnet til The Savage Rose, sendt fingerkys mod Rasmus Seebach og drømt tilbage med Peter Belli, Status Qui og Boney M… Ida Corr fortryllede det mandlige publikum med charme, skønsang og lækkert hår, mens Jokob Dinesen og andre dokumenterede, at de er fremtidens koryfæer på festivalhimlen..

Regnvejret lørdag kunne ikke ødelægge stemningen. Straks blev laget af flis forøget, hvor det var nødvendigt, så mudder og pløre ikke fik magten, og efter nogle timer brød solen igen igennem og kastede glans over de smukke grønne bøgetræer og op mod 50.000 gæster.

Det nyeste område – Udsigten – havde glimrende aktiviteter med et dog mindre publikum. Chili Klaus testede 10 publikummer blandt deltagerne med “last man standing” og åbningen af selve festivalen blev foretaget ved Lasse Rimmer fra Udsigtens intimscene onsdag eftermiddag.. Vejen fra indgang Capri til Udsigten var et kunstområde, hvor levende kunstværke blev malet under hele festivalen. Et spændende initiativ og anderledes i forhold til de faste mad- og drikkeboder, der naturligt nok var der i hobetal.

Tak til arrangørerne, til security, til øvrige frivillige og presseteltet, men først og fremmest tak til kunstnere og publikum….

Anmelder: Bo Christensen
Fotografer: Bo Christensen og Bo Kornum

Se fotos fra onsdag
Se fotos fra torsdag
Se fotos fra fredag
Se fotos fra lørdag