En nostalgisk festaften med kopiband, den ægte vare og superkvinden i den lille krop… Det kunne næsten ikke være bedre på denne fredag aften i Aalborg Kongres- og Kulturcenter.

Foyeen var godt fyldt op, da jeg ankom, så jeg forventede en tom sal, men stor var min overraskelse over at også salen var godt besøgt. Aftenens koncert(er) havde trukket rigtig mange til huse – og det var tydeligt, at stjernen, Suzi Quatro, var det store trækplaster.

Opstarten på aftenen stod The Glam for… Bandet, som er fra Varde, spiller glad musik fra ’70-erne… De stråler langt ud over scenekanten og skaber god kontakt til deres publikum.. God underholdning for øjne og ører, for der er ingen ærefrygt eller respekt gemt her.. Upoleret stil og talentet som kopiband ganske godt.. De kan virkelig gøre sig til julefrokosten med kæmpesucces.

The Rubettes – et rigtigt konstrueret glam-rock band, som de 2 sangskrivere Wayne Bickerton og Tony Weddington skabte tilbage i 1973. De 2 havde tidligere forsøgt sig med musik inspireret af ’40-ernes stil ‘doo-wop’, men nu fik de så deres eget band at implementere denne stil i. Bandet bragte minder om min gymnasietid i 60-erne… 4 mand på linje i front, ens klædt i hvide jakkesæt og en trommespiller lidt bagude.. og – sådan blev de så stående/siddende gennem hele koncerten.. Der har afgjort været bedre tider for The Rubettes, men – de er autentiske og har store successer med i bagagen. “Sugar Baby Love” var bandets absolutte hit fra 1974.. Siden kom der flere mindre successer – “I can do it”, “Tonight” og “Juke Box Live”, men ingen kom op på samme niveau og bandet forsvandt fra hitlisterne.

Nu til aftenens hovednavn – Suzi Quatro. Op gennem ’70-erne var den lille vildkat på både de europæiske og australske hitlister med sine absolutte ørehængere… “If you can’t give me love”, “Stumblin’ in”, “Can the Can”, “48 Crash” og “Your Mamma Won’t Like Me”. Hendes kun 152cm, læderklædte skikkelse og så en velvoksen basguitar skilte hende klart ud i tidens kunstnerbillede… At hun samtidig kunne levere en sangstemme, der matchede musikstilen var også med til at sikre hende succesen.

Salen var proppet så meget at flere søgte ud i forhallen i AKKC… Der var tryk på kedlerne og publikum var med fra første fløjt.. Den lille hurricane kastede sine mange ansigtsudtryk af sted i alle retninger og skabte fed kontakt til publikum, som kvitterede med taktfaste klapsalver og sang. Ja, det ville næsten ingen ende tage, da hun provokerende spurgte en fan om baggrunden for “48 Crash”.. Svaret kom prompte, og salen sejlede videre.. “Stumblin’ in” blev sunget af publikum.. Ikke blot et par stykker, men et solidt kor af hundreder, som kunne teksten til perfektion… Joh – det var dedikerede fans, der var mødt op, og – de fik fuld valuta for pengene fra den lille dynamo..

Tak til The Glam, The Rubettes og ikke mindst Suzi Quatro for en fed 5-stjernet oplevelse i nostalgiens hellige tegn.

Tekst og fotos: Bo Christensen, pressefotos.dk

Du kan se flere fotos i vores facebook-galleri