Nostalgien har godt fat i et aldrende publikum denne torsdag aften i Aalborg. Kongres- og kulturcentret er igen vært for den årlige koncert med uforlignelige The Bootleg Beatles, som igen er suppleret af symfoniske dejligheder i form af The Pepperland Symphonia under dygtig ledelse af dirigent David Firman.

Min hang til den fede Liverpoolaccent får også lige en på opleveren, i de passager, hvor gutterne afleverer deres dygtigt tilpassede introduktioner og supplerende kommentarer – tilsat et stænk af danske ord, hvor besværlige de nu end kan være at udtale…

Jow – vi har det godt i aften… Vi elsker Beatlesmusikken og glemmer helt, at det er 50 år siden, de sidst har performet samlet foran publikum. Ja, faktisk var The Beatles blot tourneaktive i perioden 1962-66. Til gengæld har vi så i snart 50 år kunnet opleve deres musik performet af The Bootleg Beatles, som har oprindelse tilbage i 1969 og gennem de mange år naturligt skiftet musikere ud løbende.

I 4 tidsaldre følger vi Beatlesmusikken. Hver tidsalder illustreret ved at scenografi, besætning, instrumenter og selvfølgelig musikken har de specielle særpræg. Fra den enkle og simple form i 62-63 til stort opsatte arrangementer, der gik til ‘the limit’ af tidslommens musiske udvikling frem til den sidste produktion i 1969 – Abbey Road albummet…

Bootleg Beatles leverer hit efter hit i en god, professionelt gennemført version. Små detaljer afslører, det ikke er ‘the real thing’, men – enhver, der sætter sig til rette til koncerten bliver hurtigt hvirvlet de 50 år tilbage i tiden og kan dennem de 2½ times musiske kavalkade lade alle tanker om udfordringerne med miljøet, computerhacking og skattesvindel forsvinde som dug for solen.

Der var lutter tilfredse ansigter da det aldrende publikum forlod Aalborg Kongres- og Kulturcenter.

Tekst og foto: Bo Christensen, pressefotos.dk

Se flere fotos fra koncerten på vores Facebookside