En fantastisk håndboldturnering om verdensmesterskabet for herrer 2019 har lagt gader øde, sikret værtshuse omsætning og sat bettingfirmaerne på overarbejde her den første måned i 2019. Det danske og tyske håndboldforbund har i fællesskab stået for finaleafviklingen, som for den indledende rundes vedkommende var ligeligt fordelt mellem Danmark og Tyskland.

Det danske herrehold var fra turneringens start tippet til en god topplacering, men turneringen skulle vise, at selv med høje forventninger om placering, så var forventningerne til selve spillet en blanding af ‘nå ja, det går vel, som det plejer’.

Vi har gennem 2-3 uger oplevet den ene fantastiske præstation efter den anden. Med en jordnær og enkel tankegang har landstræner Nicolaj Jakobsen evnet at holde fast i grundbegreber sammen med spillerne. ‘Dont fix, what aint broken’ og ‘gør det, du er bedst til – og bliv ved med det’. Joh – gennem indledende runde, mellemrunde og finalespillet har hele holdet spillet som et hold med indbyrdes opbakning og enighed i forhold til de lagte strategier og planer. Holdindsatsen har for mig været det, der har sat præstationen op blandt de allerstørste danske sportsbegivenheder nogensinde – hvis ikke DEN største. Endelig fornemmer jeg, at danske sportsudøvere i en holdsport sørger for ordentlig forberedelse individuelt og som hold, og at man yder en indsats i stil med ‘de 3 musketerer’.

Individualisterne på det danske hold er så mange, og med generalen Mikkel Hansen – verdens bedste håndboldspiller – på toppen er det gået over stok og sten, men selv i de få perioder, hvor mastodontens håndled ikke drejede præcist nok, trådte andre så til og voksede med opgaven. Tak til Lauge, Landin og Olsen for kontroversielle afslutninger og afleveringer. Tillykke til alle – også brødrene Toft Hansen – for alle har i sandhed været med til at bære indsatsen og resultatet igennem.

Tekst og foto: Bo Christensen, pressefotos.dk

Se album på facebook