Trommesolo på 12 minutter og 31 sekunder…. SÅDAN kørte den fest!

Ja, hvad gør et rutineret band, når et vigtigt keyboard pludselig strejker..? Carpark North var knapt startet, da de måtte konstatere, at det famøse keyboad, som dagens fødselar – Søren Balsner – skulle traktere under deres del af festivalen WATERLINE i Frederikshavn, strejkede.

Publikum brød ud i et taktfast krav om ‘trommesolo’, og den var Morten Thorhauge – bandets trommeslager – ikke sen til at indfri…. 12 minutter og 31 sekunder holdt han dampen oppe i et flot solostykke og applausen fra publikum lod heller ikke vente på sig… Heldigvis fik keyboardet igen tilført ilt og koncerten kunne fortsætte for fuld damp og til de ca 1000 tilskueres fulde tilfredshed…

Fantastiske Arena Nord havde stykket et program sammen med tunge drenge fra den populære del af tidens bands og for vi, der var til stede, hersker der ingen tvivl om at ALT fungerede perfekt… Arhhhh køen ved cafeen med burgere og fritter var lidt overbelastet, men – sådan er det på festivaller og derfor tilgivelse til de søde mennesker bag disken…

Martin Hoberg Hedegaard har med sit projekt SAVEUS markeret sig stærkt gennem det seneste år… Flere udsolgte koncerter vidner om, han er vokset ud af X-factors skygge og nu har skabt sig sin egen platform… Fedt, Martin og det fungerede sq… Som start på festivalen var ikke alle kommet, men de, der kom senere gik absolut glip af en høj kvalitet… Kvaliteten fortsatte stensikkert aftenen igennem.

Magtens Korridorer, Kellermensch, Velvet Volume og Leoniden performede alle over forventning… De 2 scener – Ocean Stage og Harbour Stage lå med tæt adgang og når en koncert sluttede på den ene scene startede en ny på den anden… Det kørte slag i slag, og havde publikum behov for en slapper i ører og krop var der rigeligt med behagelige siddepladser i forbindelse med cafeen og uden at trommehinderne blev testet…

Beklageligvis var publikumstilstrømningen kun de omtalte ca 1000, og det kan på ingen måde finansiere et arrangement som WATERLINE… Projektet er hamrende flot og falder på en årstid, hvor der jo lægges op til det sene forår og sommerens mange festivaller, så berettigelsen er der… Også behovet for en festival i Vendsyssel er oplagt, så forhåbentlig kan omtalen af både sidste års og dette års festivaler i kombination med en markedsføring næste år sikre, at endnu flere søger til Frederikshavn og de lækre omgivelser, som Arena Nord byder på.

Tekst: Bo Christensen, pressefotos.dk
Fotos: Bo Kornum & Bo Christensen, pressefotos.dk