VERDENSKLASSE …. intet mindre

Jeff Dunham kom, så og sejrede… Stemningen var som på et fyldt Brøndby Stadion op til kampstart.. Taktfaste klapsalver og latterudbrud, der sjældent ses så højt mod nord i et område, hvor folk jo generelt ikke slår om sig med superlativer, men denne aften kunne intet holde latter og spontane klapsalver tilbage..

En kunstner, som for blot 2 shows i Danmark har forberedt sig og implementeret vort lands historie, kultur og adfærd i dialogen med sine dukker er helt eminent.. Med mellemrum bliver jeg fanget i, at det jo ER en bugtaler og bugtalerdukker og ikke 2 levende væsener, der kæmper om herredømmet på scenen… Fabelagtigt styrer Jeff Dunham gennem aftenens sekvenser med et stemmeforråd som de fleste announcere i show-bizz må være misundelige på…

Aalborg var i centrum langt henad vejen, og der blev virkelig skabt en hyggelig stemning, hvor publikum blev draget tæt til hjertet af Jeff Dunham… Mon ikke Maria og Kenneth (publikummer) fik sig et minde for livet, da Dunham midt under showet inddrog dem i en lille snak, da Maria pludselig forlod salen… Venligt opstod en passiar mellem Dunham og Marias kæreste, Kenneth, og ved hendes tilbagekomst blev der kvitteret med en kærlig velkomst.

Da Maria så endelig følte sig sikker igen, brød dukken Walter ud i West Side Story sangen, “I just meet a girl called Maria” til stor jubel for publikum.

Vi blev også introduceret for en helt ny dukke – Bob. Han var nu Præsident Trumps meget, meget nervøse ‘personal advisor’ – en festlig og hylende sjov fornyelse.

Showet sluttede vanen tro med Achmed ‘the dead Terrorist’. Der blev læst publikumsspørgsmål op, og her havde en snedig Aalborgenser underskrevet sig med Hugh Sorgan. som fik Achmed til at bryde sammen overfor Jeff Dunham med et: “can’t believe you fell for it, Jeff.”

Intelligent, rummelig, professionel og varmhjertet kunstner i verdensklasse… Vi giver 6 stjerner til Jeff Dunham og til AKKC for at gøre denne oplevelse mulig.

Tekst: Bo Christensen, pressefotos.dk
Foto: Bo Kornum og Bo Christensen, pressefotos.dk