Niels Ravn, idémanden bag musicalen Be-Bop-A-Lula, er vildt overrasket over sin oplevelse ved to gange af have set sin musical (skrevet af Dan Schlosser) blive opført af Støvringgaard Festspil:

“Jeg frygtede, at jeg skulle overvære en amatørforestilling og sidde og krumme tæer, men jeg må sige, at tæerne i den grad blev rettet ud og benene fyldt med spjæt. Det er virkelig en flot performance, som selv et professionelt teater kunne være bekendt. Stor respekt for, at frivillige og amatører kan få et forestilling af det format op at stå”.

Siger Niels Ravn, der lavede oplægget til Be-Bop-A-Lula for 15 år siden. Selv de små ændringer, som instruktør Michael Kristen Kristensen har lagt ind i musicalen, er Niels Ravn godt tilpas med:

“De gør historien endnu bedre, så det er helt sikkert en musical, der er et besøg værd”.

Støvringgaard Festspil har eksisteret siden midten af 80’erne med Nørhald Musik- og Teaterforening som udgangspunkt. Der spilles i den smukke klosterhave ved Støvringgaard tæt på Randers Fjord. Udover Michael Kristen Kristensen består det kreative team af koreograf Nikoline Marie Hjørnholt og kapelmester Rasmus Mogensen.

“De spiller godt. De synger godt. De danser godt”, siger Niels Ravn, der allerede har Støvringgaards ensemble i tankerne til sit nye stykke “Rock på plejehjemmet”, som han var i gang med at skrive helt uvidende om, at spillerne fra Støvringgaard rent faktisk øvede mange vinteraftener på et plejehjem i Randers.

Musikken er ren 50’er med rock og pophits, som alle kan synge med på. Historien er en tidlig X-factor-udgave inspireret af American Bandstand, og den har meget aktuelle relationer til Metoo-bevægelsen. Jo, den var gal allerede dengang i 50’erne. En musical ja, men også et fint drama.

Støvringgaard Festspil spiller i dag, onsdag den 13. juni, samt torsdag og fredag kl. 19. Søndag er der finale kl. 14 i Klosterhaven.

Tekst og fotos: Kurt Helge

Se flere fotos her