Kim Sjøgrens talent som violinist er ubestridt. Hans historie tilbage fra barneårene med musik er historien om en vidunderdreng, og allerede i en alder af 20 år kunne han skrive titlen som kongelig kapelmester på sit CV…

På Hjallerup Kro – lige her i den store sal var knapt 300 forventningsfulde gæster troppet op for at høre de Wandy Tworekske fuglekvidder udsat for Kim Sjøgrens videreudvikling. Naturligvis ville repertoiret også tælle klassiske operette- og operatoner samt kendte danske komponisters evergreens.
I aftenens anledning havde arrangørerne koblet Kim Sjøgren sammen med Hjallerup Gospelkor under ledelse af Pernille Axelsen. Gospelkoret har blot 2 års baggrund, men med imponerende 30 sangere fra lokalområdet blev vi vidne til et smukt samspil mellem Kim Sjøgren og koret. Gospel ER jo populært i tiden, så helt fortjent høstede koret stor applaus for deres indsats.

Ved klaveret sad såmænd Nikolaj Svaneborg, som havde taget turen fra Aarhus op mod nord. Nikolaj vandt for kort tid siden et par awards ved DMA for jazzmusik, så ham kommer vi nok også til at høre mere til fremover..

Vi fik hele paletten fra Kim Sjøgren. Den folkelige fortæller om livet i graven, de trange gange – kapelgangen – på Det Kongelige Teater og smeden i barndomsbyen Bryrup, der misforstod begrebet ‘Musikus’ som for ham associerede noget med kvinders underliv… Joh, vi kom vidt omkring i fortællingerne, men – ind imellem fik de 300 gæster også lejlighed til at røre stemmerne.. Helt spontant faldt de ind og sang/nynnede med, når Kim Sjøgren enten spillede fra Højskolesangbogen eller tryllede med melodier fra danske komponister… Et dejligt samspil, og et publikum, som sluttede aftenen af med en stående applaus til en af Danmarks dygtigste violinister.

Tekst og fotos: Bo Christensen, pressefotos.dk

Se flere fotos i vores facebookgalleri